Göteborg, eller ”Götlaborg” som invånarna själva lite skämtsamt med glimten i ögat gärna kallar det, är en stad fylld med nöjen och roliga upptåg både för stora och små. Genialiska nöjen blir genast en klockren beskrivning av hur invånarna hur Göteborgarna själva skulle beskriva de saker som finns att uppleva och göra. Några av de absolut mest besökta platserna i staden, år efter år, är bland annat nöjesfältet Liseberg och Universeum och den kända Fiskekyrkan för dem som känner sig hungriga. För barnfamiljer och nöjessugna är just Liseberg med sina shower och alla sina attraktioner en plats i staden som är svår att toppa.

Räknar man med att spendera mycket tid på nöjesplatsen med hela familjen eller tillsammans med ens vänner är det skönt att också bo i närheten och därför satsa på att boka hotell nära Liseberg. Bor man på ett hotell nära Liseberg så bor man också mycket centralt i staden. Göteborgs kollektivtrafik med spårvagnar och bussar gör att det mesta i staden hamnar inom ett nära räckhåll. Men Göteborg är också en stad där sevärdheterna ligger nära, och inte utspritt på samma sätt som det så ofta gör i Stockholm med alla stadens förorter.

Förutom att det finns så många fina hotell i staden, är Göteborg också en plats där man har satsat på shopping. Förutom den klassiska paradgatan Avenyn, som blivit ett signum för staden och dess nöjesliv och shopping, har man också en rad olika gallerior och köpcentrum. Alla centralt placerade. Det senaste planerade tillskottet när det gäller gallerior för de shoppingsugna, kan man läsa mer om här i Metro.