Vad ska en egentligen köpa i julklapp till nära och kära i år? I dag skriver vi om just detta och tipsar om olika sorters presenter som gärna ges bort i jul samt om var en kan hitta detta.

julklappI en artikel som vi hittar i tidningen Expressen kan vi få tips och råd vad gäller just julklappar, och närmare bestämt fina klappar som dessutom kostar under 200 kronor och passar hela familjen – vare sig det är mamma, pappa, storasyster eller kanske farfar som ska få leta upp den under granen. Några av tipsen vi får är bland annat en söt i guldfärg från H&M home, en snygg blommig bricka från Hemtex, ett rustikinspirerat smyckesskrin från Åhléns eller en tvåfärgad mugg från Lagerhaus. Ja och massor mer, för julklappar behöver faktiskt inte vara dyrt. På http://www.fyndtorget.se/ går det att hitta fler julklappar till bra pris, det gör att en kan köpa till ännu fler eller spara pengar.

Många vill ge till människor på flykt

Årets julklapp kan vi läsa om i Dagens Nyheter, det är, till mångas förvåning, en robotdammsugare! Det är HUI Research, tidigare Handelns utredningsinstitut, som utgår från tre olika kriterier när de utser just vad som blir årets julklapp; det ska vara något nytt eller aktuellt, det ska säljas i ett stort antal exemplar och det ska på något sätt representera tiden vi lever i.

Många trodde nog att årets julklapp skulle bli en gåva till bättre behövande, och enligt en undersökning visade det sig att hela 42 procent av de som var med ville att en gåva till människor på flykt skulle bli årets julklapp. Men så blev alltså inte fallet. Men det hindrar ju en inte från att man faktiskt gör både och, att både ge en gåva till välgörenhet samt en hushållsmaskin eller en pryl som den man ger till vill ha.