Sommaren är precis runt hörnet och soliga sommardagar med bad och svalkande drycker känns lockande. Tyvärr är den svenska sommaren växlande vädermässigt och alla dagar är inte lika fina som man önskar. Vad gör man under de där riktigt grå dagarna? Pysslar såklart!

Do it yourself eller DIY som det också kallas, är idag större än någonsin. Det är en metod för att bygga, göra om eller laga olika saker utan hjälper från experter eller yrkespersoner. Man gör det själv helt enkelt. Det är inne att pyssla och använda sina händer till något kreativt, samtidigt som miljövänligt tänk och återvinning har blivit en diskussion som tar mer och mer plats i samhället. I stället för att hela tiden köpa nytt eller att samla på sig en massa saker som man inte använder kan man själv enkelt göra om saker till något helt annat. Men är det saker, kläder eller accessoarer som man inte ens vill göra om är det smart att sälja det, det kanske är någon annan som vill ha precis det du fick i julklapp och det är inte helt fel att tjäna en slant heller.

DIY-projekt med porslin

De regniga sommardagarna är ett perfekt tillfälle att göra om den där gamla tallriken du gillar men aldrig använt. Porslin kan göras om till häftig inredning och allt från assietter, muggar, tallrikar och annat porslin blir med lite pyssel till charmiga väggkrokar. Beroende på stil och smak kan man få ihop olika kombinationer, men vill man ha det ganska diskret, är det smart att välja porslin med liknande färger och mönster. Genom att limma fast släta väggknoppar med väggfästen på baksidan av tallrikarna får man en personligare touch på sin upphängningsanordning. Ett hett tips är att innan pysslet flytta runt tallrikarna för hand på olika platser på väggen för att hitta de perfekta platserna för krokarna. Snåla inte med lim och låt det torka ordentligt innan du skruvar upp krokarna med skruvdragare. Använd plugg anpassade efter skruvarna om väggen känns porös och om tyngre saker är tänkta att hänga där. Det finns hur mycket saker som helt man kan hitta på. Låt kreativiteten flöda och våga testa!